slsuqvvy

Adaptive reuse of Phoenix post office wins architecture award

first_imgHolly Street Studio Architects’ Diane Jacob’s infusion of Arizona State University’s 30KSF student center at a historic United States federal building in downtown Phoenix recently won a Crescordia award for historic preservation. Caliente Construction handled construction of the project.Since the center’s opening in early 2013, students, faculty and the community at large have used the space for a multitude of purposes.Adaptive reuse of the large-scale, centrally located structure revolves around four key ideas: open up to provide scenic views out and light in; embrace history through the structures expressed and skylights; engage the city with the park and align with existing patterns; and address the student with flexible and dynamic spaces for multiple endeavors.The building’s mechanical, plumbing and electrical systems were modernized and tied to Phoenix’s NRG Energy Center, an energy-efficient and environmentally sound district energy and power plant serving major downtown structures. New clean-energy boilers eliminate electrical reheat systems, cutting building energy loads drastically and opening up additional usable square footage within the building.The combination of a contemporary design within a well-worn masonry building begins a dialogue that is critical for environmental awareness in desert cities – creating greater awareness and inspiration for rethinking the way we inhabit our urban desert environment.last_img

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *